Proefproject paddenstoelenkwekerij

Om Karuna financieel zelfstandig te maken is er een proefproject gestart voor het kweken van paddenstoelen. Het proefproject heeft in augustus 2020 de eerste oogst binnen. Het resultaat lijkt veelbelovend. Bij voortgaand succes zal het project in december 2020 worden uitgebreid. Het doel is in eerste instantie een dagbestedingsproject voor enkele van de bewoners van Karuna te starten. Daarnaast zal het project ook inkomsten opleveren.


Tablets voor onderwijs

Ook in India heeft Covid 19 het onderwijs beïnvloed. Inmiddels worden ook daar veel lessen digitaal gegeven. Om de lessen te kunnen volgen, zijn dan goede laptops of tablets nodig. SKKJ heeft hierin kunnen voorzien voor v.l.n.r.: Meeta, Manisha, Ashima, Priyanka en Preeti.

     

Renovatie sanitaire voorzieningen en riolering

In 2017 startte SKKJ met het bijeenbrengen van een geldbedrag voor de renovatie van Karuna. In juli 2019 werd het eerste deel van de renovatie opgeleverd. Het sanitairblok is vernieuwd, verzakte vloeren zijn gerenoveerd, er is een nieuwe riolering aangelegd en de aansluiting van de toegangsweg tot Karuna op de hoofdweg is aangepast, omdat de hoofdweg is vernieuwd.

Het volledige verslag van de renovatie kunt u hier lezen. 

 

Computers en beveiligingssysteem

Dankzij de steun van Stichting Kook konden wij in januari 2019 verschillende producten aanschaffen waar sterk behoefte aan was. Voor de opleiding van de 5 meisjes waren dat bijvoorbeeld computers. Dankzij de bijdrage van Kook kwamen er drie computers, twee printers en een externe harddisk. Ook de bijbehorende werkplek met stoelen kon met de steun worden gerealiseerd evenals een geluidsysteem voor in huis en een power-backup.

Daarnaast bleek dat de Indiase overheid een verplichting had ingevoerd voor huizen als Karuna om een beveiligingssysteem te hebben. Met de steun van Kook hebben we ook hierin kunnen voorzien.

 

Werkplaats voor papieren tassen

De rilmachine is aangeschaft en met behulp van de werkinstructies (geschreven door Leopold Borsboom) is met de training van de medewerkers en bewoners begonnen.

 

 

Nieuwe rolstoelen voor vier bewoners

In 2016 hebben we actie gevoerd voor rolstoelen voor een aantal bewoners. Deze actie is zo'n succes geworden dat wij vier rolstoelen konden aanschaffen. Op 16 augustus kregen we het volgende bericht (met foto’s): "The wheelchairs arrived last week. There was a lot of excitement with the wheelchairs! The 4 children were very excited to sit on it. They refused to get off their chairs all day!"

Ashima

Malar

Reena

Suresh


Meisjes zijn blij met hun nieuwe kamer

SKKJ-bestuurslid Wim Schaap is in februari 2015 in Karuna geweest en heeft daar met eigen ogen gezien hoe blij de meisjes waren met hun nieuwe kamer. De vijf tienermeisjes die in Karuna wonen hebben nu een ‘eigen’ kamer. Voor de meisjes betekent dit een mogelijkheid om zich terug te trekken, geen kleding meer van de stapel te pakken, maar eigen kleding uit een eigen kast en in rust huiswerk maken.

   
 
De eerste actie is een succes

Al voordat de stichting officieel werd opgericht, was er een bankrekeningnummer beschikbaar waarop giften voor Karuna gestort werden ten name van Alfred en Joyce Tuin. Zij waren mede de initiatiefnemers van de stichting.

In de tijd van Advent en Kerst 2013 is in de Hervormde gemeente in het dorp Sint Laurens (bij Middelburg) € 2.200 ingezameld voor Karuna in Jabalpur. Het geld is inmiddels overgemaakt naar India en kan gezien worden als de eerste actie van SKKJ.

 

 

 

 

 
 
 
 


Copyright © 2014. All Rights Reserved.