Voorzitter
Gerhard Akkerman
Penningmeester
Deepa Zijlstra
Secretaris
Leopold Borsboom
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemeen bestuurslid
Ingeborg Garssen
Algemeen bestuurslid
Anne Maljers
Ambassadeurs
Anneke Prenger
Wim Schaap
Meedenkers en -doeners
Karin Akkerman-Bergsma
Ella Borsboom

   * Bankrekeningnummer IBAN: NL46 ABNA 0447 9180 87 t.n.v. Stichting Kinderen Karuna Jabalpur, Delft

 

Even voorstellen

“Speciale band met SSG en familie De; structurele hulp blijkt hard nodig”

“Mijn naam is Gerhard Akkerman. Karin en ik hebben het geluk gehad twee dochters uit India-New Delhi-SSG te mogen adopteren. Vanaf die tijd dateert onze band en betrokkenheid met Sunilla/Amal en Jim De en hun SSG. Als leraar aardrijkskunde aan een school voor havo/vwo in Alkmaar is het mij in het verleden al eens gelukt om een grote actie te organiseren op mijn school voor SSG. Maar eenmalige hulp is niet voldoende. Na overleg met Jim De bleek dat er het meest behoefte is aan een structurele hulp. Karin en ik waren dan ook blij dat we met een aantal gelijkgestemden in staat bleken om SKKJ op te richten. Via deze stichting willen wij werken aan meer structurele hulp voor het werk van SSG en met name het kinderhuis in Jabalpur. Zelf hebben wij in 2008, toen wij met z’n vieren in India waren, kunnen zien hoe goed onze hulp terecht is gekomen en hoe hard de hulp verder nodig is.”

 

 

“Concreet project appelleert aan eigen ervaring adoptie en gehandicaptenzorg”

“Ik ben Leopold Borsboom. Waarom mijn inzet voor de stichting Karuna? Onze beide zoons zijn geadopteerd, de oudste uit Calcutta en de jongste uit Addis Ababa. Ook bij Wereldkinderen hebben Ella en ik jarenlang vrijwilligerswerk gedaan voor de Regio 13/Den Haag. Mijn 40-jarige jubileum (ik was activiteiten-begeleider in psychiatrische zorg) heb ik samen met een collega gevierd met een concert ‘Secrets of life’. De opbrengst was voor een project van Jim De. Ja, we weten de molens in India draaien soms langzaam, maar we hebben ons kunnen vinden in SKKJ. We zetten onze schouders er onder. Als secretaris van SKKJ wil ik de communicatie onderling en met de donateurs ondersteunen en daarin voel ik mij gesteund door Ella die de website opzet en beheert. Ook heeft Ella Jim De al enkele malen rondgeleid in de gehandicaptenzorg in Zuid-Holland met speciale aandacht voor zinvolle dagbesteding.”

 

 

“Rootsreis en bezoek aan Karuna maakten grote indruk”

“Mijn naam is Ingeborg Garssen. Ik woon in Apeldoorn en ik ben de trotse moeder van twee lieve en prachtige, inmiddels volwassen, meiden, geadopteerd via Wereldkinderen/SSG Delhi. Ik heb een boeiende baan als stage-coördinator en docent bovenbouw op een praktijkschool (voortgezet onderwijs voor kinderen met leer- en gedragsproblemen). In 2010 ben ik met mijn dochters op rootsreis geweest. We hebben een rondreis gemaakt, maar ook ruim twee weken in Karuna gelogeerd, gespeeld en geknutseld met de kinderen en hun slaapzaaltjes van muurschilderingen voorzien. Om van dichtbij te zien hoe het is om niet in een gezin op te groeien, maar in een tehuis, heeft grote indruk op ons gemaakt. De (gehandicapte) kinderen worden er liefdevol verzorgd, maar er zijn zo weinig hulpmiddelen en er is veel te weinig geld om dat goed te kunnen doen! In het kader van mijn werk heb ik regelmatig te maken met de goede voorzieningen voor jongeren met een beperking in Nederland. In India is dat wel heel anders! Ik ben er heel blij mee, dat ik als bestuurslid van SKKJ, kan meehelpen aan betere levensomstandigheden voor deze achterblijvers. Ook uw hulp is heel welkom om voor de kinderen van Karuna het verschil maken! Kunnen zij ook op u rekenen?”

 

 

     “Ik zet mij graag in voor de kinderen in Jabalpur”

"Mijn naam is Deepa Zijlstra en ik woon met mijn gezin in Ursem, Noord-Holland. Ik werk bij een grote verzekeringsmaatschappij in Amsterdam. Mijn geboorteplaats is Calcutta in India en ik ben geadopteerd vanuit SSG in New Delhi toen ik 7,5 maand oud was. Begin 2015 heb ik via mijn werk meegedaan aan een loopbaan-coachingtraject. Dit traject was voor mijn werk leerzaam en het heeft mij privé ook verder gebracht. Het schrijven van een biografie was namelijk een onderdeel van de coaching. Het heeft mij veel gebracht, omdat gebeurtenissen in het verleden die ik min of meer had ‘weggestopt’ weer naar boven kwamen. Eén van de belangrijkste gebeurtenissen is mijn rootsreis naar India in 2009. Na de rootsreis had ik de gedachte om de kinderen die nu nog in het kindertehuis wonen te helpen. Maar door de waan van de dag en door alle dingen die je aandacht opeisen als je weer terug bent in Nederland, is hier nooit iets van gekomen. Tijdens de loopbaancoaching kwam de gedachte opnieuw naar boven en wilde ik daar ook concreet iets mee gaan doen. Nu wist ik dat in 2014 de Stichting Kinderen Karuna Jabalpur is opgericht en ben ik eens gaan informeren wat ik eventueel kan betekenen voor de stichting. Zo ben ik op het werk gestart met de inzameling van oude mobiele telefoons en inktcartridges en met de verkoop van de SKKJ-postzegels. Ik zal nu in het bestuur van SKKJ ook graag vanuit mijn bedrijfsmatige/financiële achtergrond meewerken aan het financieel beheer van SKKJ. Het geeft mij veel voldoening om mijn steentje bij te dragen en de kinderen in het huis in Jabalpur een kans te geven. Ik hoop dat er meer mensen zijn, die net zoals ik enthousiast worden en ook iets willen doen. Bedankt alvast!"

 

"Alle kinderen verdienen een kans"

"Waar je ook geboren wordt, ieder kind mag er zijn, elk kind heeft het recht om op een veilige, liefdevolle en gezonde manier op te groeien en zichzelf te ontwikkelen. Helaas zijn er teveel kinderen in onze wereld die gebrek hebben aan veel, die geen warm en stabiel gezin hebben, geen ouders, geen gezonde basis om een evenwichtig mens te worden. Stichting Kinderen Karuna Jabalpur in India is er voor kinderen die het heel moeilijk hebben. Ik ben Anne Maljers. Na een loopbaan van ruim 15 jaar in internationale onderwijssamenwerking en bijna 10 jaar in de filantropie als directielid van het grootste sociale fonds van Nederland, ben ik nu vooral actief als toezichthouder en bestuurslid. Van onder andere SKKJ dus. Eigen ervaring met adoptie heb ik niet, maar ik geloof in de directe betrokken aanpak van Karuna. Omdat elk kind telt. Daarom zet ik mij graag in als algemeen bestuurslid voor de kinderen van Karuna."


 

 


Copyright © 2014. All Rights Reserved.